Utolsó simítások a déli szárnyon

A második emeletről lefelé haladva az utolsó simításokat végzik a munkások a Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumoknak otthont adó épület déli szárnyának javításán. Az iskola-felújítás eredményét pénteken bárki szemügyre veheti.

Helyükre kerültek a felújított ajtók, ablakok, minden fal frissen meszelt, jelenleg a villanyszerelési munkák zajlanak – megújult a csíkszeredai gimnázium déli szárnya.

– Számomra megnyugtató az a kép, amely egy osztályba belépve fogad: a teremnek nincs „kórházi” hatása, meleg, barátságos hangulatot áraszt a fal színe, a világítás, a padlóburkolat – kommentálta az eredményt Ráduly Róbert Kálmán. Csíkszereda polgármestere tegnap délelőtt újságírói kísérettel, a tervezővel, a kivitelezőkkel együtt járta be az épület déli szárnyát. Antal Attila alpolgármester is elégedettségének adott hangot, és azt mondta, a munkálat igazi próbája a következő fél év lesz, amikor már használatba kerül a most átadás előtt álló épületrész.

A déli szárny folyosói, tantermei kellemes színeket, szép díszítőelemeket kaptak, hófehéren pompáznak a felújított régi ajtók, ablakok, az ablakkeretekben pótolták a hiányzó színes üvegeket – mindezt úgy, hogy szigorúan szem előtt tartották az eredeti stílus diktálta összképet.

Az átadás nem húzódik el: a január 29-én kezdődő és február 6-ig tartó félévközi vakációban már le kell bonyolítani a költözést, ugyanis a második félévtől ebben az épületszárnyban már tanulnak a diákok, az építők pedig a gimnázium középső részén folytatják munkájukat.

Forró-Erős Gyöngyi, Hargita Népe

2011. január 12.

Published in: on 2011. január 13 at 13:24  Vélemény?  

The URI to TrackBack this entry is: https://magrebuild.wordpress.com/2011/01/13/utolso-simitasok-a-deli-szarnyon/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Hozzászólás